Početak

Folklore Ensemble of Brod
Nazad
:::: Plesni folklorni ansambli ::::
Naprijed
Plesni folklorni ansambli
Dječji
Pripremni
Reprezentativni
Sekcije
Pjevačka
Tamburaška
--
Brodsko kolo
Nastupi
Sjedište
Kontakti
Reprezentativni plesni folklorni ansambl
Reprezentativni ansambl čine članovi srednjoškolskog i studentskog uzrasta. Ovaj ansambl je nositelj većine programa i nastupa, koje priprema i uvježbava na redovnim probama dva puta tjedno po dva sata, plesačke, te po jedan sat pjevačke probe.
Reprezentativni 1   Reprezentativni 2   Reprezentativni 3
Program Slavonija   Starogradski program   Ostali programi
Programi ovoga ansambla se temelje prvenstveno na Pjesmama i plesovima Brodskog posavlja. Posebno se njeguje slavonsko stilsko pjevanje, ples i bogata slavonska narodna nošnja, te svirka na tradicijskim instrumentima ovoga kraja.
Sve koreografije iz Brodskog posavlja je koreografirala Snježana Missoni, a glazbeno su ih obradili Nikola Novosel i Mihael Ferić. (više)
  U novije vrijeme Folklorni ansambl Broda je postao prepoznatljiv po uvrštavanju u redovni program Starogradskih plesova i pjesma, te je u mogućnosti ovim programom održati cjelovečernji koncert. Starogradski plesovi, Hrvatsko kolo i Kör, koreografije su Josipa Vinkeševića i Ivana Možara, glazbena obrada Nikola Novosel i Adam Pavić, te Stari splitski plesovi, Branko Šegović. (više)   Iz ostalog programa Reprezentativnog ansambla ističemo koreografije vrlo poznatih i priznatih koreografa: dr. Ivan Ivančan (Pjesme i plesovi iz Međimurja), prof. Zvonimir Ljevaković (Prigorski plesovi iz okolice Zagreba), Dobrivoje Putnik (Plesovi bunjevačkih Hrvata), Branko Šegović (Vrličko kolo), Snježana Missoni (Kolo iz Ražanca, Pjesme i plesovi Bilogore) ... (više)
        Living history
        U tvrđavi Brod reprezentativni ansambl vrlo često oživljava likove iz prošlosti ... (više)
Slavonsko 2
Pjesme i plesovi Brodskog posavlja
Staro 2
Starogradski
plesovi i pjesme
Prigorje 1
Pjesme i plesovi
hrvatskog Prigorja
Split 4
Pjesme i plesovi
iz grada Splita
Folklorni ansambl Broda/Folklore Ensemble of Brod
Radnički trg 5, HR-35000 Slavonski Brod, Croatia, Tel./fax: +385 35 445 801 Mob: +385 98 340 250
© Copyright FAB 2006 All rights reserved - Produced & Designed by InteS